درمان ریزش مو بعد از زایمان
در زنان باردار،قبل از زایمان ، هورمون استروژن بر رشد موها تأثیر میگذارد. در دوران بارداری، بدن مقدار استروژنی را که تولید میکند افزایش میدهد که سیگنال فولیکولهای بیشتری را برای ورود به فاز رشد نسبت به مرحله استراحت چرخه رشد مو میدهد. در این مدت، ممکن است موهای پرتر و ضخیمتری را تجربه کنید. . پس از زایمان، سطح استروژن کاهش مییابد (به سطح قبل از بارداری باز میگردد) که باعث میشود فولیکولهای مو وارد فاز استراحت شوند و موهای کمتری رشد کنند. پس از حدود سه ماه در مرحله استراحت، موها شروع به ریزش میکنند. علاوه بر تغییرات استروژن و پروژسترون در دوره پس از زایمان، استرس و تغذیه بر سطح هورمونها تأثیر میگذارد که میتواند بر رشد مو نیز تأثیر گذارد.
بسیاری از زنان چند ماه پس از زایمان دچار ریزش موی قابل توجهی میشوند. ریزش موها در این دوران طبیعی است و جزء ریزش موهای واقعی محسوب نمیشود. ریزش مو در دوران شیردهی از سن دو تا چهار ماهگی نوزاد آغاز می گردد. معمولاً ممکن است چند ماه تا یک سال بعد از زایمان نیز این ریزش موها ادامه داشته باشد. گاهی این مسئله به حدی شدید است که باعث کاهش تراکم موهای سر می شود؛ اما به مرور زمان سیکل رشد و استراحت موها به حالت طبیعی بر میگردد و ریزش موها کاهش یافته و تراکم مو نیز به حالت قبل بازمی گردد. با داشتن یک تغذیه مناسب در دوران شیردهی و درصورت امکان مصرف مکمل های شیردهی، رشد موها تقویت شده و معمولاً در سال دوم پس از تولد نوزاد موهای ریزش یافته رشد خود را از سر می گیرند و تراکم موها به حالت طبیعی باز خواهند گشت.
مؤثرترین روشهای درمان ریزش مو بعد از زایمان عبارتند از:
مصرف مکملها و ویتامینها
چندین مکمل خوراکی ویتامین وجود دارد که میتواند به افزایش سلامت مو کمک کند. بیوتین یکی از ویتامینهای شناخته شده محبوب برای کمک به سلامت مو و ناخنهاست. کمبود بیوتین در بدن میتواند منجر به ریزش مو شود و مصرف منظم آن میتواند به تحریک رشد مو کمک کند. سایر ویتامینهای مفید شامل سلنیوم که هورمونهایی که رشد مو را بهبود میبخشند افزایش میدهد و زینک است که میتواند در صورت وجود فقر این ماده در بدن منجر به ریزش مو شود. ویتامین C نیز برای سلامت پوست کف سر ضروری است، این ویتامین گردش خون کافی را به منافذ پوست تنظیم کرده و باید بهصورت روزانه از آن مصرف کرد.
درمان با پلاسمای غنی از پلاکت
درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (پی آر پی) از خون خود شخص استفاده میکند. پس از گرفتن نمونه خون، آن را در دستگاهی قرار میدهند که خون را به عناصر سازنده آن جداسازی میکند. پلاکتها که نوعی از سلولهای خونی هستند فرآوری شده و سپس به پوست کف سر تزریق خواهند شد. متخصصین عقیده دارند که این کار باعث تحریک سلولها برای رشد مو است.
اهمیت دادن به مراقبتهای روزانه از موها
یکی دیگر از روشهایی که تا حد بسیار زیادی میتواند در ریزش مو تأثیر بگذارد انجام صحیح و اصولی مراقبتهای لازم از موها است. به عنوان مثال میتوانید از سرمها و ماسکهای تقویتی مو استفاده کنید. علاوه بر آن نکاتی نظیر شانه زدن موهای خیس، سشوار کشیدنهای بیش از حد، استفاده از رنگهای شیمیایی و مضر و … را کنار بگذارید. این دسته از عادتهای غلط تا حد زیادی به سلامت موها آسیب زده و سبب ایجاد ریزش در آنها میشود.
تجدید نظر در سبک رژیم غذایی خود
مادران شیرده معمولاً با کمبود مواد مغذی بدن مواجه هستند. از آنجایی که موها از این مواد مغذی تغذیه میکنند کمبود آنها سبب ایجاد ریزش مو میشود. برای اینکه با چنین مشکلی مقابله کنید بهتر است غذاهای ناسالم را از برنامه غذایی خود حذف کرده و در عوض مواد سالمتری را جایگزین آنها کنید. از جمله مهمترین مواد غذایی که مصرف آنها برای مادران شیرده توصیه میشود سبزیجات، میوهها، مصرف پروتئین و مواردی از این قبیل است.
دور باشید از استرس
از آنجایی که داشتن نوزاد یک تجربه جدید و کاملاً متفاوتی است شرایط زندگی مادران به کلی تغییر میکند. این شرایط سبب میشود تا تنش و استرس بیشتری وارد زندگی شود و از طرفی دیگر استرس یکی از دلایل تأثیرگذار در ریزش مو است. بنابراین توصیه میکنیم اگر به نوزاد خود شیر میدهید خود را از هرگونه تنش و استرس دور نگه دارید. استرس علاوه بر ریزش مو مشکلات فراوان دیگری را نیز به وجود خواهد آورد.
در نهایت برای درمان اصولی و قطع ریزش موها بدون آسیب به بدنتان و نوزاد با کلینیک دکتر زندی پور در تماس باشید و از مشاوره بهترین متخصص پوست و مو بهره مند گردید
.